Sant Jordi

El dimecres 10   d’abril els Unicorns van decorar l’ armari. A dalt van posar coses de Sant Jordi. Van posar llibres i flors.

Nerea

Publicat dins de General | Envia un comentari

El diumenge al migdia  vaig veure la pel.licula de Aquaman  Va ser molt guapa. Vaig anar al cinema de l’alcampo. S’assembla a pel.lículas de Marvels com Captain America, Ironman, Thor, Hulk i altres més.

David

Publicat dins de General | Envia un comentari

L’assemblea de la classe

 

Els nois i noies de CS cada dimecres fem una assemblea de classe per tractar els temes de l’escola i la classe que ens afecten.

Hi ha un moderador que modera l’assemblea amb l’ajuda d’un ajudant que apunta les propostes i els torns de paraula. També hi ha un secretari que apunta els temes , les propostes i els acords.

L’assemblea funciona de la següent manera: en primer lloc llegim els temes i acords que vam dir la setmana passada. Després, si queda algun tema pendent el parlem  i en diem de nous. Debatem els temes fins arribar a fer unes quantes propostes, votem i la que surt més votada la portem a l’assemblea de l’escola o si no els hi afecta l’apuntem a la nostra llibreta.

Depèn dels  temes la gent s’ho pren d’una manera o d’un altra. La majoria  tracten sobre problemes de l’escola o coses que volem millorar.

El més difícil de l’assemblea és fer que tothom estigui callat i arribar a una conclusió. Després si és un assumpte que afecta a tota l’escola el portem a l’assemblea de l’escola i debatem entre tots i arribem a un acord.

En resum la nostra assemblea funciona molt bé i ens agrada molt debatre i parlar.

Bernat i Luna

Publicat dins de General | 4s comentaris

Recordes quan jugàvem

Recordes quan jugàvem en aquesta cala petita ,

bella i perduda en el món?

En aquell antic moment.

Amb l’aigua refrescant i de vegades revolta

I el sol resplandent.

Mira totes les pedres al voltant.

Platja   deserta  amb sorra ardent.

Vas anar mar endins corrent.

Perdona’m per no salvar-te.

Deme, Bernat, Iker, David, Aniol, Lucas, Pol (i Martí)

Publicat dins de General | Envia un comentari

A la cala Macarella

Et dono la mà.

Davant d’un mar turquesa i transparent

Els peus descalços

sobre una mitja lluna de terra fina.

Els rajos daurats del sol ponent

il·luminen el teu rostre. 

Callen les  ones, el mar i el vent.

Luna, Bruna, Iu, Sara, Dimas, Sergi, Lluna i Sol (i Martí)

Publicat dins de General | Envia un comentari

Visita a l’exposició de trens

Ahir la classe de les guineus ens van explicar l’exposició de trens, que era el seu treball final de projecte.

Ens van rebre a l’entrada de la seva classe i els hi vam donar unes entrades per poder-hi entrar. Ens van explicar com funcionaven els trens de vapor, els tipus de trens que hi ha, un invent que havien titulat “poketrens” i l’evolució dels trens.

Ens ha sorprès molt  que hi hagi un tren magnètic que arribi a 603 km per hora!

Ha sigut una exposició molt interessant. Felicitats Guineus!!

 

  Lluna i Sara.

Publicat dins de General | Envia un comentari

Ha caigut un arbre

El dimecres, a l’hora de menjador hi havia molt vent i va provocar que caigués una alzina al bosc de l’escola.

A la tarda  amb la classe vam anar al bosc  a intentar deduir perquè l’arbre havia caigut. Vam veure que que la soca estava podrida, que el tronc estava ple d’heura i que l’arbre no tenia fulles cosa estranya perquè les alzines són de fulla perenne.

Van sortir diferents hipòtesis sobre la seva mort: “pot ser que l’heura s’hagi menjat la saba de l’arbre, pot ser que la terra estigui contaminada, que els insectes l’hagin matat…”

El dia següent vam portar a la classe un tros de tronc per poder observar l’heura i si hi havia insectes. Vam arribar a la conclusió que potser s’havia de fer una revisió als altres arbres del bosc per prevenir un accident a causa d’un arbre caigut i per si els arbres estaven malalts.

El tema ens va causar moltes preguntes i creiem que pot ser un futur projecte.

Sara i Lluna.

Publicat dins de General | Envia un comentari

Gràfiques comparatives sobre les feines dels homes i les dones

Aquest dilluns en Martí i l’Anna ens han donat uns gràfics que comparaven les feines dels homes i les dones.  Hem arribat a les següents conclusions :

(Són dades  del 2007 i esperem que haguem evolucinat)

 • La majoria de les dones fan totes les tasques de la casa, un 54 % davant d’un 3% dels homes.
 • Un 3% de dones no fan res a casa davant d’un 22% d’homes.
 • Un 39 % d’homes comparteixen les feines de la llar.
 • Un 45% d’homes treballen tant a la llar com fora de casa mentre que un 67 % de dones fan aquesta doble feina; hi ha un 22% més de dones .
 • Un 4% d’homes només treballen en les feines de la llar mentre que per a un 27 % de dones aquesta és la seva única feina.
 • Un 4% d’homes no treballen ni fora ni a les tasques de la llar davant d’un 2% de dones.
 • Un 47% d’homes només treballen  fora de casa, cosa que només fan  un 4 % de dones.
 • A les parelles sense fills les feines són més compartides. Quan neixen els fills molts homes s’apalanquen.
 • El 54% de les dones amb fills fan la totalitat de la feina de casa i l’1% d’homes amb fills fan la totalitat de la feina.
 • Hi ha molt poques dones que facin poc o res de les feines domèstiques.
 • No hi ha cap home de 16 a 24 anys que faci totes les feines de la llar mentre que un 39 % de noies d’aquesta edat ja fa totes les feines de casa seva.

Esperem que això ens faci reflexionar i que canviem el nostre estil de vida.

 • Gràfics trets de
 • La participació en el treball domèstic no remunerat a Catalunya (2007) Dossier Idescat 2007

 

 

Publicat dins de General | Envia un comentari

La cova

El 25 de febrer vam fer una visita teatralitzada a la cova per als nostres pares i mares per ensenyar el que havíem après amb el projecte Què hi ha sota terra?.

Vam fer l’exposició a les escales i al vestíbul de l’escola. Vam cobrir-ho tot amb paper de diferents tons de marró ben arrugat perquè quedés com les parets d’una cova de veritat.

La visita va començar amb l’explicació dels murals dels diferents grups. Els temes tractats eren: les Capes de la terra, els minerals, les restes prehistòriques, coves i avencs, fòssils i els estrats.

Quan cada grup va acabar d’explicar el seu mural vam posar un vídeo que on hi podíem veure el procés  del projecte.

Algunes classes ens van demanar que els hi féssim la visita teatralitzada.

Esperem que hagi agradat a tots els visitants.

Sergi i Lucas

 

Publicat dins de General | Envia un comentari

Sortida a Granollers

Ahir vam anar a Granollers a visitar el museu de Ciències Naturals. Primer de tot, una dona que es deia Maria ens va deixar una estona en un pati per a esmorzar i va agafar unes quantes persones per a preparar el material del taller. Mentre esperàvem alguns vam posar-nos a explorar el pati i vam trobar unes escultures d’animals a escala real, que al costat tenien els excrements que fa aquest animal. Eren tan realistes que no sabíem si eren de veritat o si eren  escultures!

Quan van tornar ens va portar a tots a una sala on la Maria  ens va explicar algunes característiques de l’òliba i també a diferenciar un rosegador d’un insectívor . Fins i tot ens va ensenyar les pells d’alguns rosegadors i una òliba dissecada.    

Després, ens va portar a una altra sala a fer una anàlisi d’una egagròpila,  que és com un vòmit voluntari que fa l’òliba per buidar el pap d’ossos, de pèls i de plomes de les seves preses. Va ser increïble veure com una petita bola fastigosa podia contenir tantes coses: larves, fèmurs, mandíbules… Era molt guai trobar aquelles coses microscòpiques.

A les 12 vam acabar el taller i ens vam anar a un parc que hi havia allà al costat. Vam dinar i jugar fins que va venir el bus amb els Unicorns. Alguns nens es van quedar parlant a l’ombra i d’altres van anar a una mena de troncs a jugar.

Els nens que estaven a l’ombra parlant tranquil.lament van tenir un atac de pinyes voladores. És a dir que uns nens que no coneixem els hi van tirar. Van anar corrents cap als seus companys per explicar el que havia passat, així que uns Toubkals van anar a parlar amb ells.

Després va venir un noi que era  marroquí a fer volar un estel fet amb canyes i una bossa de brossa. Després d’intentar fer-lo volar unes quantes vegades ho va aconseguir.  Fora de bromes, ens van dir que tenia una altitud d’uns 400 metres. Tots vam flipar.

Més tard vam recollir les coses i ens en vam anar cap a casa.

Sol i Luna

 

Publicat dins de General | Envia un comentari