VISITA REGIDOR

Seguint amb el nostre projecte vam pensar que podríem trucar a l’Ajuntament d’Òrrius per interessar-nos sobre el tema de les escombraries i de com es fa el procés de recollida dels residus en el poble. En Dimas, que és qui va fer la trucada, va poder parlar amb en Pere, el regidor de Serveis i Vies Públiques i Medi Ambient. Un cop el vam trucar vam quedar i ens va venir a fer una visita a la classe i a explicar com era la seva feina.
Ens va fer una petita explicació sobre com funcionava una depuradora i ens va fer saber que aquí a Òrrius n’hi ha una. També ens va dir que el camió de la brossa venia cada dia a recollir un tipus de residu diferent i que si no reciclem bé, l’any 2020 faran la recollida selectiva porta a porta.

Ester, Alejandro i Sol.

Publicat dins de General | Envia un comentari

La depuradora

Els alumnes de cicle superior seguim treballant el tema de la contaminació i a partir d’un text que llegíem vam trobar la paraula depuradora i volíem saber què significava. Per això vam veure un vídeo del programa Espai Terra que ens explicava què era i com funcionava una depuradora. Ens va impactar veure la quantitat de brutícia que podem arribar a generar i veure com arriba a la depuradora a través de l’aigua del clavegueram.

En Martí i l’Anna ens han proposat de fer un experiment amb tovalloletes i paper de vàter per veure què passa quan estan molts dies en contacte amb l’aigua. Ja us anirem explicant tot el procés.

Alejandro, Ester i Sol.

Publicat dins de General | 5s comentaris

Al grup blau escrivim una novel·la

Els nois i noies del grup flexible blau de llengua vam començar a escriure una novel·la. Primer vam dir idees sobre possibles començaments. Van sortir molts inicis molt interessants, però al final vam arribar a un acord, que va ser que la novel·la tractaria d’una àvia i un avi que s’escapaven de la presó. Després vam decidir unes possibles mini aventures pels següents capítols de la història.

En els capítols es pot veure com……………… (ja us ensenyarem la novel·la)

Ens sembla que és una cosa molt divertida i que en Martí ha tingut molt bona idea!

Luna i Roger

Publicat dins de General | 1 comentari

El nostre projecte

A la classe estem treballant amb el projecte de la contaminació. Primer vam estar contestant unes preguntes en un drive, amb grups. Tota la classe está interessada en trobar respostes per saber: Quan deixarem de contaminar?

Vam buscar fotografies sobre el projecte.Vam mirar què tenien en comú i totes no eren iguals sinó que n’hi havien que tenien contaminació a l’aire, en el terra i d’altres a l’aigua.

També vam estar fent un debat per veure què faríem per acabar el nostre projecte. Vam decidir de fer una obra de  teatre per interpretar què està passant amb la contaminació.

Júlia Roca

Publicat dins de General | 1 comentari

El referèndum

El dia 1 d’octubre es va celebrar el referèndum de la independència. La policia nacional i la guàrdia civil van pegar amb les porres a molta gent de diferents pobles perquè no volien que votessin.

A Òrrius al matí va venir la guàrdia civil amb roba de paisà, però la gent del poble es va posar davant del ajuntament perquè no passessin.  A la tarda “casualment” van caure uns quants arbres a la carretera i “pobrets!” no van poder passar.

L’endemà a l’escola vam parlar del que havia passat. Vam llegir diaris i vam veure que n’hi havia que anaven en contra de la independència i d’altres que no. Vam comentar que es notava per la foto, el titular i per la importància que li donaven.

Nosaltres pensem que la guàrdia civil no va saber actuar bé.

                                                                                                          Júlia, Luna i Roger

 

El Pol, a classe de Plàstica, va fer aquesta pintura esplèndida per expressar les emocions que li provocaven els fets del dia 1 d’octubre

Publicat dins de General | 2s comentaris

COM ENS AGRADARIA QUE FOSSIN LES ESCOLES?

Durant els primers dies vam veure un vídeo de l’infoK sobre les diferents tipologies d’escoles de Catalunya.

Per exemple, una d’aquestes escoles només tenia nou alumnes. Una altra escola era l’aula hospitalària de l’Hospital de Sant Joan de Déu, on hi van nens que estan malalts.

A partir d’aquest vídeo ens vam fer preguntes i vam intentar-les classificar segons si es podien contestar amb un si o no, si era fàcil o difícil saber la resposta…

Denis, Nerea i Martí.

 

Publicat dins de General | 1 comentari

Visita de la directora dels Serveis Territorials de Maresme

Aquesta setmana ens ha visitat la Directora dels Serveis Territorials del Maresme, senyora Carmina Pinya. Els alumnes de Cicle Superior li hem ofert un concert i hem pogut conversar amb ella sobre molts temes: l’escola, la música, els projectes, els exàmens, la importància del treball en equip…

La veritat és que el concert ens ha sortit molt bé i ens ha felicitat molt.

Publicat dins de General | Envia un comentari

Finalment ha arribat el text que tots esperàvem

El nostre autor anònim ens ha enviat finalment el text que feia dies que ens havia anunciat. JA ERA HORA!

L’hem penjat a la pàgina Els nostres treballs i hi podeu accedir directament en aquest enllaç https://drive.google.com/open?id=0B9kmRX4ebhHNRWwyWFVRMjM3aTA

Llegiu-lo! Val la pena! I a veure si entre tots descobrim qui és l’autor!

Publicat dins de General | Envia un comentari

Un projecte molt domèstic

Qui s’atreveix a explicar què estan fent els de Cicle Superior? Amb aquest caos es pot aprendre alguna cosa?

Publicat dins de General | Envia un comentari

El miembro más poderoso de los Vengadores

Un autor anònim ens ha fet arribar un text espectacular. De moment només en sabem el títol i el començament:

El miembro más poderoso de los Vengadores

Había una vez un chico llamado Alex que estaba en una casa de acogida porque sus padres le habían dejado allí desde pequeño.

Como en el libro Alex Colt (os doy el empujón de que lo leáis) había unos matones que siempre le perseguían para pegarle …

com continuarà?????

foto de l’autor:

Publicat dins de General | 1 comentari