Els drets dels animals

A la classe hem estat comentant com creiem que cal tractar, o no, als animals que conviuen amb nosaltres. Després de comentar-ho tots, ens hem posat d’acord en el que creiem que haurien de ser les principals coses que  hem de fer.

Dret a tenir companyia

Els animals no haurien d’estar sols molta estona, tampoc hauríem de tancar-los en espais petits per exemple: en una gàbia petita, hauríem de tenir-los en espais grans i no deixar-los tancats tot el dia perquè si no es poden estressar i ho passarien molt malament.

 

Dret a alimentació

Hem d’estar atents de la seva alimentació i donar-li menjar cada dia. Amb la quantitat i qualitat que necessiti: no hem de donar-li 4 cops ni més, perquè si no es poden posar malalts. Sempre els hi hem de donar 2 cops o menys però tampoc molt poc. Hem d’intentar donar-li cada dia la mateixa quantitat de menjar, no es poden acostumar a que els hi donem ni molt, ni molt poc. Els hem de posar menjar que els senti bé i que no els hi faci cap al·lèrgia o alguna cosa dolenta.

 

 

Dret a passeig

Se’ls ha de portar a passejar sempre perquè facin les seves necessitats i puguin fer exercici. Creiem que els gossos i altres animals haurien d’anar a passejar les vegades que calgui.

 

Dret a no ser tractats com a joguines

Els animals no són joguines i per això hem d’estar per ells, jugar amb ells, no maltractar-los i no abandonar-los quan ja estem avorrits d’ells.

 

 

Dret a ser respectats

Els animals tenen dret a ser respectats, per això els hem de tractar com el que són i no humanitzar-los (vestir-los com a persones, fer-los fer coses que no els hi són naturals, …) No tractar-los com a nines ni joguines.

 

Dret a la Salut

Cuidar-los bé i si necessiten ajuda portar-los al veterinari. Vigilar al màxim la seva salut. Els animals han d’estar vacunats i dur el xip sempre que sigui necessari.

 

Dret a espai

Els animals tenen dret a tenir un espai on es sentin a gust, aquest ha d’estar net i cuidat. També han de tenir espai per córrer. A poder ser, han de viure en el seu entorn natural, els animals salvatges no han de viure en gàbies.

 

Dret a higiene

Els animals tenen dret a estar nets i que tinguin el seu espai per dormir i el seu espai per fer les seves necessitats.

 

Dret a ser educat

Els animals tenen dret a ser educats per socialitzar-lo (que sàpiga estar amb gent i altres animals) i perquè sàpiga bé fer allò que li demanem. Cal fer-ho correctament, sense atabalar-lo ni causar cap mena de dolor per a la seva educació.

 

Sobre els experiments

Entenem que el fet d’experimentar amb els animals ens pot beneficiar a tots perquè ajuden a avançar en temes científics, però creiem que només s’hauria de fer experimentació amb animals si és imprescindible i cal que es tracti als animals amb els quals s’experimenta amb la màxima dignitat possible.